INBJUDAN: Välkommen till 100-årsjubileet av blixtlåset på Sonarps Gård 28 september


När Ödestugu Hembygdsförening firar 75 år, gör man det genom att anordna jubileumsfirande för traktens världsberömda uppfinnare Gideon Sundbäck, som uppfann det moderna blixtlåset 1913.

Välkommen till en inspirerande dag i Gideons fotspår på Sonarps Gård, 24 km söder om Jönköping, lördagen den 28 september, kl. 14.

På programmet står en spännande föreläsning av journalisten Mats Karlsson som har skrivit mycket om Gideon Sundbäck och blixtlåset. Föreläsningen sker i Sonarps Interiörs lokaler, där också kaffe och hemlagad ostkaka serveras.

Vi bjuder in till rundvisning i Gideon Sundbäcks barndomshem, idag Sonarps Bed and breakfast. Där kommer det också att finnas en exklusiv utställning med brev som Gideon Sundbäck skrev från USA, hem till sina släktingar i Småland. Dessa har aldrig visats förut.

– Blixtlåset räknas som en av de främsta svenska uppfinningarna och Gideon Sundbäcks historia är mycket intressant. Sökmotorn Google uppmärksammade vår hembygds uppfinnare globalt redan förra året och nu är det vår tur. Vi ser fram emot att fira Ödestugu Hembygdförening 75-årsjubileum med detta evenemang, säger Ingvar Melin, ordförande.

Deltagaravgiften till Ödestugu Hembygdsföreningen är 75 kr, och då ingår även kaffe och hemlagad ostkaka.

>> Ladda hem programbladet för jubileet

Kontakt: 
Ödestugu Hembygdsförening 
Ingvar Melin, ordförande, 0706-45 41 54
Per Folkesson, vice ordförandse, 0739-87 39 61 

Sonarps Interiör:
Johan Pettersson, 0708-26 69 67

Googles hyllning till blixtlåset från 24 april 2012